Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na aankoop van mijn product blijkt het product gestolen te zijn. Nu eist de rechtmatige eigenaar zijn product terug, wat logisch is. Kan ik hier nog wat tegen doen? Of lijdt ik nu gewoon verlies? Als ik hier wat tegen kan doen, hoor ik het graag!

Heeft u het product gekocht in een fysieke of online winkel ( niet veiling?) , dan kan de rechtmatige eigenaar zijn eigendom niet meer terugvorderen. Heeft u het product gekocht van een particulier en komt de rechtmatige eigenaar het opeisen binnen drie jaar na diefstal; dan heeft u een vordering op de verkoper van dit product uit non conformiteit want het feit dat het product gestolen is , is een gebrek .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb het product bij een particulier gekocht. En als ik de vordering op de verkoper wil, Op welk wetsartikel is de non-conformiteit gebaseerd?


Ja. Artikel 7:17BW 18 19 20 21, en ook is dwaling van toepassing artikel 6:228 lid 1 en 3 BW . U mag daarom de koop ontbinden of vernietigen en u hebt recht op de aankoopsom. U hoeft het product niet terug te geven want die moet naar de rechtmatige eigenaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag