Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb hier al eerder gezocht, maar daar kwam alleen iets uit van mensen die zich bedacht hebben. Dan waren er geen rechten. Wij zitten in een iets andere situatie.

Wij hebben een raskat kitten aangekocht en moesten daarvoor €350 van de €1000 aanbetalen. De aanbetaling wordt nooit teruggegeven. De kitten zou met 12 tot maximaal 13 weken ouderdom het nest mogen verlaten. (Dat staat niet zwart op wit, maar hebben zij mondeling toegelicht.) Na aanbetaling is de communicatie heel erg slecht geworden en hoor ik vaak lang niets.

De kitten is nu bijna 21 weken oud en nog steeds hebben wij deze niet. We vertrouwen het intussen niet meer, de hele situatie niet meer. We voelen ons niet meer prettig en denken ook dat er iets mis is met de kitten.

Hebben wij nu recht om die €300 terug te krijgen i.v.m. nog steeds geen kitten, of hebben we geen enkel recht? En is het slim om hier aangifte van te doen?

U kunt de gekochte zaak opeisen, Indien er een gebrek aan kleeft kunt u kosteloos herstel vorderen ( indien dat noodzakelijk, haalbaar en niet te kostbaar is ) of vervanging eisen. Als vervanging niet mogelijk is mag u ontbinden en de aanbetaling terugvorderen. Er is momenteel sprake van een wanprestatie omdat de kat niet op tijd kan worden geleverd. Ik kan u helpen met de vordering door bijvoorbeeld een korte brief of e-mail op te stellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag