Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn naam is g van onna ben op 07-06-1952 geboren ben op 8 juni jongsleden ontslagen waar ik een jaar heb gewerkt heb 3maanden ww en nu heb een pensioen van mijn voorige werkgever als ik ioaw aanvraag word dat dan gekort op mijn penseioen?

Een IOAW-uitkering kunt u pas krijgen nadat u geen recht meer heeft op een WW-uitkering. De IOAW vult het totale inkomen van u en uw eventuele partner aan tot bijstandsniveau.

Een bedrijfspensioen / pensioen van uw vorige werkgever, wordt in mindering gebracht op een IOAW-uitkering.

Ik wil u nog wel meedelen dat u alleen in aanmerking als u voldoet aan bepaalde volgende voorwaarden. In ieder geval:
- U bent geboren voor 1 januari 1965 (hier voldoet u aan).
- U heeft onvoldoende inkomen om van te leven. Het inkomen van een eventuele partner telt ook mee.

Daarnaast moet u echter ook aan ten minste 1 van de volgende voorwaarden voldoen:

- U bent op of na uw 50e jaar werkloos geworden, maar u heeft nog niet de AOW-leeftijd. EN u kreeg langer dan 3 maanden een WW-uitkering.

- U heeft op of na uw 50e recht gekregen op een WGA-uitkering. (Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten). Deze WGA-uitkering is gestopt omdat u bij uw herkeuring voor minder dan 35% arbeidsongeschikt was.

- U bent gedeeltelijk arbeidsongeschikt (minder dan 80%). En u had op 28 december 2005, voor de komst van de WIA, een IOAW-uitkering.

Dus als u maar 3 maanden recht heeft op WW, en u voldoet niet aan een van de overige voorwaarden, dan heeft u mogelijk helemaal geen recht op een IOAW-uitkering.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

hartelijk dank voor uw uitleg het is mij duidelijk gewordenheb nog een vraag over een iow uitkering hoeveel reisjaaren moet ik hebben daar voor?


Een IOW uitkering kunt u alleen krijgen na afloop van een loongerelateerde WGA-uitkering. Uit uw verzoek maak ik op dat u hiervoor geen recht had op een WIA-uitkering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag