Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik kom oorspronkelijk uit Rusland, heb dus russische nationaliteit. Eigenlijk zit ik op een Duitse Hogeschool, maar neem momenteel aan een uitwisselingsprogramma deel en woon in Nederland. Iets langer dan een jaar geleden heeft me een heer uit Köln betrogen (financieel). Ik heb toen tegen hem aangifte gedaan en laatste lente ben ik te weten gekomen dat ik niet de enige slachtoffer was. Het is me niet gelukt om er wat meer informatie over te krijgen. Gisteren heb ik gelezen dat om een kostenloze hulp m b t dit zak van Köln te krijgen moet ik daar wonen. Ik zou nu graag willen weten of ik recht heb om hulp van een advocaat in Nederland aan te vragen?

Het zal wel mogelijk zijn tegemoetkoming in de kosten voor een Duits advocaat aantevragen. Wij helpen u graag.

Beoordeel dit antwoord:

Ik vrees dat de Duitse advocaat niet had rekening gehouden dat er Nederlands recht van toepassing is! Volgens Nederlands recht wordt er minder vergoed als volgens Duits recht. Misschien is hij aansprakelijk omdat hij u niet goed had geadviseerd. Wij kunnen het graag er over hebben.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor u reactie. Dus als ik het juist begrijp heb ik geen recht om in Nederland een kostenlose hulp aan te vragen? Ik zou er met u heel graag over willen hebben als dat kan. De zak verjaart pas in anderhalf jaar en als ik nu zo reken kan ik de hulp in Duitsland aanvragen zodra ik volgend jaar naar Duitsland terugkeer. Maar mocht dat mogelijk zijn terwijl ik mijn Erasmus in Nederland doe lijkt me natuurlijk beter om dat al nu te doen.


Ja, dat kan al nu.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben heel erg blij om dat te horen! kunt u mij aub zeggen wat mijn eerste stap moet zijn?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag