Stel vraag

Particulier


Dit jaar in maart had ik een ongeluk met een Nederlandse bestuurder in Nederland. Hij was te laat met remmen en knalde met zijn auto achter op tegen mijn auto.
Ik ben Nederlander maar woon in Duitsland en ben Duits verzekerd.
Mij is bekend dat de Nederlandse Wet bij dit ongeluk geld.
Na dat duidelijk was dat zijn verzekering alle schuld op zich zou nemen ben ik naar de Mercedes garage in Duitsland gegaan, daar waar ik op dat moment heb gewoond.
Ik heb de DEKRA een "Gutachten" laten maken bij Mercedes. Ik heb toen ook een "Abttritserklärung" ondertekend bij Mercedes, en alles zou de Advocaat verder afhandelen.
Daarna had de Mercedes garage mij versproken en ook mijn verzekering (Provinzial Versicherung) dat ik de auto kon laten maken voor alles wat de DEKRA had vastgesteld. En alle kosten werden door de tegenpartij betaald.

Ik heb nu een brief van mijn advocaat gekregen dat de tegenpartij niet alles vergoed.
Dat wat de tegenpartij niet wil vergoeden is de totale reparatie kosten en de advocaat kosten.
De tegenpartij (ASR) beweerd dat het een economische totaalschade was en hebben maar een deel vergoed.
Mijn advocaat wil van mijn weten of ik er een Rechtszaak van wil maken of wat mijn "Vollkasko versicherung" wil vergoeden. Dat tweede kan ik uitsluiten want ik heb alleen een "Haftpflicht versicherung".
Ik weet niet wat ik moet doen en weet niet wiens probleem dit eigenlijk is.

Ik hoop dat iemand mij hier mee kan helpen en vertellen kan wat ik het beste kan doen.

Als aansprakelijkheid vaststaat dient uw schade vergoed te worden. Dat kan bestaan uit het vergoeden van de reparatiekosten, maar ook uit het vergoeden van de aanschaf van een gelijkwaardige wagen. Als de reparatiekosten hoger liggen dan de aanschafwaarde van een gelijkwaardig voertuig wordt vaak gesproken van een "economische totall-loss".

Uw schadeloosstelling bestaat dan uit een bedrag waarvoor u een gelijkwaardige auto zou moeten kunnen kopen. Uiteraard kunnen over de hoogte van zo'n bedrag meningsverschillen ontstaan.

Het komt mij voor dat uw garage en verzekeringsmaatschappij wat "vorlaut" zijn geweest bij het aangeven dat alle kosten vergoed zouden worden. Indien u dit op schrift heeft kan uw Duitse advocaat daar vast wel iets mee.

Dat ASR de advocaat niet wil vergoeden is niet vreemd; zij is slechts gehouden de noodzakelijkerwijs door u te maken kosten in redelijkheid te vergoeden, over het algemeen is voor het verhaal van een schade geen advocaat noodzakelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag