Stel vraag

Particulier


Vanwege een geschil hebben wij een eindvonnis ontvangen van de kantonrechter. Hierin heeft de kantonrechter besloten dat beide partijen over en weer in het ongelijk zijn gesteld.

De kantonrechter heeft ons veroordeeld tot het betalen van een bedrag X (plus de wettelijke rente over bedrag Y) aan de tegenpartij. Daarnaast geeft de kantonrecht het volgende aan: "compenseert de proceskosten in die zin, dat iedere partij de eigen kosten draagt".

Hierover hebben wij 2 vragen:

1. Wanneer moeten wij de tegenpartij betalen? Gaat dit via een incasso die de tegenpartij doet of moeten wij dit zelf direct aan de tegenpartij betalen?

2. De proceskosten worden gecompenseerd in die zin, dat iedere partij de eigen kosten draagt. Kan de tegenpartij onder deze uitspraak nog verdere kosten van ons claimen of houdt het op bij bedrag X plus de wettelijke rente over bedrag Y?

1. Indien er in het vonnis geen betaaltermijn is opgenomen, dan dient u de wederpartij op eerste verzoek te betalen op de door de wederpartij aangegeven wijze.

2. Met de kostenveroordeling is het afgelopen. Daarin zijn alle bedragen opgenomen die u verschuldigd bent.

Beoordeel dit antwoord:

Staat er uitvoerbaar bij voorraad? Dan dient u te betalen , ook als hoger beroep wordt ingesteld. Indien er geen hb mogelijk is zal u binnen twee weken uit uzelf moeten betalen om te voorkomen dat er nog meer gerechtelijke kosten bijkomen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor jullie antwoorden. Ik heb nog wel één vraag hierover: Moeten wij zelf contact opnemen met de tegenpartij voor de betaalafspraak of moeten wij wachten tot de tegenpartij contact opneemt met ons?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag