Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een bevriende zakencontact 4.000EUR geleend in april 2015. Zij heeft deze lening op papier gezet dmv een leningovereenkomst, gehandtekend met de belofte dit bedrag terug te betalen in september van dat jaar, al dan niet met een gespreide betaling in datzelfde kwartaal. Ondertussen zijn we 2 jaar verder en heb ik nog geen cent gezien, ondanks dat ik haar geregeld per tel en social media chat daaraan heb herinnerd en zij telkens beloofd er werk van te maken. Omdat ik de druk opvoerde heeft ze me toen ik haar belde afgelopen maand voorgesteld om 200EUR per maand te betalen vanaf deze maand. Ik heb haar gevraagd om dit per WhatsApp schriftelijk te bevestigen, maar weerom noch het geld noch dat bevestigend bericht heb ik ooit gekregen.
Wat nu ?
PS : ik ben Belgisch / woon in Belgiƫ, zij is Nederlandse / woont in Nederland

Nu zij niet betaalt en u uit haar gedrag mag opmaken dat zij ook niet van plan is zich aan een regeling te houden kunt u de volgende stap van een laatste aanmaning ,incasso en dagvaarding overwegen in deze volgorde.Met alle drie de stappen kan ik u helpen en hopelijk is het dan wel snel geregeld en is een actie voldoende; neemt u even contact op?

Beoordeel dit antwoord:

Het is inderdaad verstandig de druk wat op te voeten door middel van tussenkomst van een jurist of advocaat die exact weet hoe deze aanmaning eruit moet komen te zien volgens Nederlands recht zoals mevrouw Ferwerda adviseert. Mocht dit niet tot resultaat leiden laat u zich dan goed informeren over de kosten van een procedure, waarbij van belang is of er aanwijzingen bestaan of de wederpartij in kwestie een 'kale kip' is.

Voor meer informatie mag u mij benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag