Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ruim dertig jaar geleden overleed mijn moeder, en liet een kleine erfenis na van een paar duizend gulden per kind. Vanzelfsprekend eisten wij deze erfenis niet op, omdat mijn vader nog relatief jong was en de eerste jaren in hun koophuis bleef wonen. In de loop van deze jaren schonk mijn vader ons als kinderen wel eens een geldbedrag. Mijn vader overleed bijna 4 jaar geleden op ruim 85-jarige leeftijd. Hij woonde toen al enkele jaren in een verzorgings-/verpleeghuis. Ik had inmiddels geen contact meer met mijn vader, en nu ook niet meer met mijn zussen en broers. Mijn vraag nu: kan het zijn dat ik nog recht heb op een erfenis? Hoe kom ik daar achter? Kan het de moeite waard zijn om mijn rechtshulpverzekering er achteraan te sturen?
Dank voor uw reactie!

Ja dat is ook mogelijk. Er kan een korte of lange verjaringstermijn van 20 jaar gelden , afhankelijk van bepalingen in een testament. U zou kunnen overwegen in ieder geval de verjaring korte termijn( 5 jaren) te stuiten.

Beoordeel dit antwoord:

Allereerst moet worden vastgesteld of uw vader (en uw moeder) een testament hadden. Dat kunt u navragen bij het Centraal Testamentenregister als u beschikt over een overlijdensakte (te halen bij de gemeente waar uw vader resp.moeder overleed).
Als er geen testamenten zijn geldt voor de nalatenschap van uw vader dat u net als uw zussen en broers erfgenaam bent van uw vader en het recht hebt zijn nalatenschap te aanvaarden of te verwerpen.
Laat u zich maar aan de hand nemen door een deskundige. Het is best wel gecompliceerd.
Als uw rechtsbijstandverzekering ook de erfrechtelijke problematiek dekt zou ik daar eens verder vragen. Anders kunt u een in het erfrecht gespecialiseerde advocaat inschakelen (zie www. vean.nl)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag