Stel vraag

Particulier


Ik heb een KvK rekening onbetaald gelaten. De KvK heeft van rechtswege titel verkregen en dat is aan mij betekend. Het betreft een totale vordering van EUR 153,47 via gerechtsdeurwaarderskantoor.

Ik heb na ontvangst van het afschrift contact gezocht met het gerechtsdeurwaarderskantoor. Daarbij heb ik aangeven eind oktober het gehele bedrag te kunnen voldoen ineens. Daar ging men niet mee akkoord. Ook niet met EUR 5,00 nu en het restant eind oktober. Ik heb alles wat in mijn macht lag gedaan om tot een naar tevredenheid voorstel te komen. Alles werd afgewezen. E.e.a. wilden ze niet per e-mail aan mij bevestigen.

Ik heb hierover geklaagd op 6 september jl.:
Inzake dossier 191721895 bent u vanwege de enkele en niet voldoende onderbouwde weigering van een door mij voorgestelde deugdelijke betalingsregeling (betaling ineens) in verzuim jo. artt. 6:58, 6:61, 6:61 bw en aldus niet toegestaan executiemaatregelen te nemen.

Daarnaast vind ik het stuitend dat uw medewerkster geen gespreksverslag of bevestiging van ons gesprek kan sturen. Van een modern deurwaarderskantoor moet toch verwacht kunnen worden dat dit het stellen op schrift van e.e.a. geen enkel probleem is?

Tevens ben ik op 11 september jl. op hun kantoor te Eindhoven geweest. Daarbij werd gezegd dat mijn klacht in behandeling is en ik nog bericht zou krijgen. Dat is nooit gebeurd.

Vandaag ontving ik een afschrift van derdenbeslag bij mijn bank à EUR 82,39 overbetening + EUR 205,86 derdenbeslag. Contact met de bank leerde mij dat zij ook nog EUR 100,00 kosten in rekening gaan brengen.

Wat mij rest is een executiegeschil juncto 234 Rv en ECLI:NL:RBOVE:2015:4540 omdat ik een redelijk betalingsvoorstel heb gedaan die ik ook na kon komen aan gezien ik per 2 oktober weer werk heb.

U zult begrijpen dat ik momenteel klem zit en pas naderhand de kosten kan betalen. Wie kan mij helpen?

Reactie van de vraagsteller

Inmiddels heeft gerechtsdeurwaarderskantoor aangegeven de kosten btag en de kosten van de bank te crediteren. Beslag nog niet opgeheven. Klacht t.a.v. de tk gerechtsdeurwaarders verzonden naar de rechtbank.


Ik help u graag.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Inmiddels beslag opgeheven, administratiekosten bank teruggekregen en de hoofdsom plus kosten voldaan zoals beloofd minus gemaakte belkosten. Zaak ligt bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. Case closed :)



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag