Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb een vraag met betrekking tot de orthodontie behandeling van mijn dochter. Er zijn fouten gemaakt die verstrekkende gevolgen hebben. Zo is mijn dochter haar twee snijtanden reeds verloren en zal zij ook haar twee voortanden kwijt raken. We hebben een second opinion uit laten voeren waarin de desbetrefferende orthodontist ons vermoeden bevestigde. Hij heeft hierover ook een raport opgesteld. Ik weet alleen niet zo goed hoe ik nu verder moet. De kosten die verwacht kunnen worden wanneer de voortanden loslaten en implantaten gezet moeten worden, zijn voor mij onoverkomelijk. Mijn dochter is 17 en wordt 18 in Januari. Zolang zij minderjarig is is het niet zo'n probleem. Maar zodra zij zich zelf moet gaan verzekeren, hebben we een behoorlijk probleem. En dan heb ik het uiteraard nog niet over de onzekerheid en stress die zijn veroorzaakt bij mijn dochter doordat zij haar voortanden mist. Wellicht dat u mij kunt adviseren over hoe ik dit het beste aanpak.

Ik heb uw vraag gelezen. Wat een ellende voor uw dochter om op zo'n jonge leeftijd dit te moeten meemaken.

Het antwoord op u vraag is eigenlijk vrij simpel, de orthodontist die de fout heeft gemaakt dient aansprakelijk gesteld te worden. Dit is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Ik adviseer u daarom om een gespecialiseerde letselschade advocaat in de arm te nemen. Die regelt alles voor u en uw dochter. Als u wilt help ik u graag en geheel kosteloos.

De verzekeraar van de orthodontist zal alle schade betalen die u dochter door de fout lijdt. Niet alleen de reeds geleden schade, maar ook de toekomstschade. Daarbij hoort ook een bedrag aan smartengeld voor de stress en de onzekerheid. Zijn protheses een optie? Dan dient de verzekeraar deze ook te betalen. Mijn kantoor heeft een tandheelkundig specialist in het netwerk, dus ik informeer graag even voor uw dochter wat de mogelijkheden zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag