Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goede dag, mijn vraag aan u is. ik werk 34 uur in de week. nu gaat mijn baas opeens wintertijden invoeren om kosten te besparen. dit kost mij 3.5 uur in de week en die uren ben ik kwijt, mag dit zomaar?

Uw werkgever mag niet zomaar de uren aanpassen, tenzij er een wijzigingsbeding is opgenomen in het arbeidscontract, CAO of bedrijfsreglement. In dat geval dient er wel een zwaarwegend bedrijfsbelang te zijn en dient er een afweging gemaakt te worden tussen uw belang en dat van de werkgever. Wellicht kunt u een redelijk tegenvoorstel doen omtrent de uren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb nog 1 vraag aan u. Moet mijn werkgever mij gewoon 34 uur uitbetalen of moet hij mij die 3.5 uur op een andere dag laten werken?


Uw werkgever moet u de afgesproken uren uitbetalen (34 uur) op de afgesproken dagen, ook al zou u minder werken. Het risico hiervan ligt bij de werkgever. Als er niets is afgesproken over de werktijden dan geldt de Arbeidstijdenwet waarin is opgenomen op welke tijden er gewerkt mag worden. Maar zoals eerder aangegeven mag hij de uren niet zomaar wijzigen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag