Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik werk als begeleider op een woonvoorziening. Hier heb ik problemen met een 14jarig meisje. Deze is opgenomen voor gedrags en opvoeding problemen. Zij is grens overschrijdend en moet daar vaak op aangesproken worden. Nu beschuldigd ze mij van dat ik aan haar borsten heb gezeten. Dit zou gebeurd zijn nadat ik hart vast gehouden heb bij een escalatie. Hiert heb ik haar inderdaad bij haar schouders gepakt.
Zij heeft melding gemaakt hiervan bij veilig thuis tilburg maart geen aangifte. Wat kan ik doen, aangifte van laster en of smaad?

U doet er verstandig aan om uw kant van de zaak vast te laten leggen, bij voorkeur in samenspraak met uw werkgever. Uw werkgever is immers mede aansprakelijk voor uw gedrag tijdens uw werkzaamheden. U moet rekening houden met de mogelijkheid dat er meerdere meldingen of een aangifte volgen, en zult uw zorg voor dit meisje daarop aan moeten passen. Het zou niet onverstandig zijn als de behandeling van uw cliƫnte gemonitord wordt door bijv. cameraregistratie om evt. twijfel weg te nemen.

Met een aangifte trekt u de zaak uit het zorgperspectief naar het strafrechtelijk perspectief. Is dat vanuit uw professionele visie de juiste weg?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag