Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon in een multifunctioneel complex. Woningen, publieke diensten en winkels. Er is een akte van Hoofd splitsing, 3 akten van onder splitsingen en diverse akten van rectificaties. Ook is er nog een akte van erfdienstbaarheden. Dit betreft geen modelreglement.

Er is nu een discussie gaande over akte wijzigingen. Ons bestuur ( Onder splitsing woningen ) beweert dat alleen met een wijziging van de akte van Hoofdsplitsing kan worden voldaan.

Dit lijkt mij erg raar aangezien in de akte van Hoofdsplitsing exact hetzelfde staat als in de akten van onder splitsing, op de verdeling van appartementsrechten en de daaraan gekoppelde kostenverdelingen en stemrechten na.

Klopt het wat ons bestuur beweerd ?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Of het juist is wat het bestuur van de VvE stelt juist is, hangt af van wat er precies wordt gewijzigd. Veel zaken, die het beheer van het gebouw betreffen, worden meestal alleen in de hoofdsplistsing geregeld. Het is dan niet nodig om de ondersplitsing ook te wijzigen. Dit verschilt echter van geval tot geval en zal dus in het onderhavige geval goed moeten worden beoordeeld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat is dus het punt. Er staat exact hetzelfde in de hoofd en onder splitsingen over gemeenschappelijke en privé zaken, op de installaties na en een aantal artikelen over stemrechten en aandelen in de gemeenschap. Ik zie daarom persoonlijk het nut niet in van een wijziging alleen in de akte van Hoofdsplitsing. Dit zou namelijk kunnen betekenen dat de akten strijdig zijn met elkaar.


Dat klopt. Een zaak kan maar in één VvE gemeenschappelijk zijn, ofwel in de hoofd, ofwel in de ondersplitsing.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag