Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb recent terug mijn oldtimer auto laten overspuiten bij een "oldtimer restaurateur".

Uiteindelijk heeft dit bedrijf dermate slecht werk geleverd en geen redelijke oplossing naar mijn inzicht waar ik tevreden mee ben.
De auto is globaal gezien slecht gespoten ( druipers of juist te weinig lak) naast zit slecht plamuurwerk, slecht in elkaar gezet, dingen kapot gemaakt, interieur dusdanig beschadigd dat ik waarschijnlijk op zoek moet naar nieuwe delen.
Originele bumpers en grill gespoten - welke origineel bakeliet zijn, dus nu niet meer origineel- en heb de auto deels zelf in elkaar moeten zetten bij het ophalen.

De oplossing van meneer is dat ik zelf maar op zoek moet naar nieuwe onderdelen en dat hij eventueel mijn deuren en dorpels wel opnieuw wil doen.. Hier ben ik uiteraard niet mee akkoord gezien de hele overspuit-beurt een hoop te wensen over laat.

Deze meneer heeft borden van FOCWA hangen. Na contact met FOCWA blijkt deze garage niet aangesloten bij FOCWA. Dus heb ik geen garantie en kan de verzekering niks betekenen voor mij.

Ik heb tot dus ver geen bon ontvangen, maar kan wel aantonen dat de auto in deze garage bewerkt en gespoten is.

Ik hoor graag of het mogelijk is juridische stappen te ondernemen.

De borden die de garagist heeft hangen vallen onder noemer mededelingen van die betrekking hebben op eigenschappen van zijn diensten. De regels van het consumentenkooprecht zijn ook van toepassing in die zin dat u recht hebt op kosteloos herstel / dan wel vervanging dan wel ontbinding. Het ontbreken van de toegezegde eigenschap van van garantie is een gebrek en zeker een niet nakoming en misleidende handelspraktijk. Kortom als u bewijs heeft dat er slecht werk is afgeleverd , dan kunt u er zeker juridisch iets mee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag