Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn dochter heeft een vast contract voor 3 uur per week gekregen bij de supermarkt waar zij al 4 jaar werkzaam is. Echter, zij werkt al maanden meer dan 30 uur in de week.
Kan zij dan geen aanspraak maken op een meer uren contract? Zij bouwt nu ook geen vakantiedagen, -toeslag e.d. op. Bovendien weet ik niet of ze wel verzekerd is tijdens deze uren. Verder krijgt ze de uren als normaal betaald, en niet als overuren. Wat is de regel bij supermarkten? Ik vind het een beetje klinken als misbruik van iemand die graag wil werken, maar niets durft te zeggen.
Dank u wel.

Artikel 7:610b luidt
Indien een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, wordt de bedongen arbeid in enige maand vermoed een omvang te hebben gelijk aan de gemiddelde omvang van de arbeid per maand in de drie voorafgaande maanden

Hier kan zij aanspraak op maken dus bij een vervolgcontract. Verder zie ik nog meer fout gaan want volgens de twee supermarkt cao moeten bij extra werk al die zaken die u noemt worden meegenomen, dus vakantie , pensioen.

Als zij meer wilt weten hier is een link https://www.fnv.nl/site/alle-sectoren/caos/caos/42579/Grootwinkelbedrijven_in_Levensmiddelen_VGL___cao_2013-2017_versie_20-07-2016_ZONDER_fnv__getekend.pdf

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag