Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ook mijn wasmachine heeft het begeven. Nog geen 3 jaar oud. ER word je steeds gezegd dat extra verzekeringen niet nodig zijn en dus heb ik dat niet gedaan. De winkel roept meteen iets over economisch deel en pech gehad. De fabrikant roept dat de bewijslast dan bij mij ligt als ik vind dat het apparaat wel erg snel stuk is. En dat ze me het afraad omdat het een lange weg is en ik nog altijd met een kapot apparaat zit. En dat de coulance regeling sinds mei 2017 is afgeschaft.
Ik kan het wel afkopen door alsnog een berzekering te kopen die natuurlijk behoorlijk aan de prijs is.
Wat is het dan dat Kassa en de Consumentenbond roepen??

Het is wel erg kort door de bocht wat de winkel roept. U heeft recht op een deugdelijk produkt die ook enige jaren mee moet gaan. De gemiddelde levensduur van een wasmachine lijkt mij meer dan 3 jaar te zijn, waardoor u afhankelijk van de klacht de winkel schriftelijk in gebreke kan stellen tot kosteloos herstel bij gebreke waarvan u dit elders op hun kosten zult laten verrichten. De verkoper dient uw probleem op te lossen, niet de fabrikant. Mocht u er niet uitkomen neemt u dan direct contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dit is de reactie vanuit de winkel:

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met ......... Wat vervelend om te horen dat er een defect in het apparaat is ontstaan. Je hebt inderdaad 2 jaar garantie. Hierna geldt de economische levensduur. De coulance regeling is vanuit ons en niet vanuit de fabrikant. Op het moment dat je een afspraak hebt gemaakt met Bauknecht zullen zij je een prijs geven van de reparatie. Deze dien je dan eerst vooruit te betalen. Vervolgens kun je met de factuur van de kosten je melden bij de vestiging van aankoop bij de klantenservice. Hier zul je dan ook de coulance kosten terug krijgen. De reden dat er een gedeelte mee betaald dient te worden is omdat tijdens het vervangen van een onderdeel de levensduur van het apparaat aanzienlijk wordt verlengd.
Het telefoonnummer van Bauknecht waar je een afspraak mee kunt maken is: 076-5306400.

Met vriendelijke groet,

Klantenservice


Moet u voor de reparatie bijbetalen dan kunt u in beginsel de koop gedeeltelijk laten ontbinden (prijsvermindering van de wasmachine), afhankelijk van het te betalen bedrag. Overigens komt het wel eens voor en is het niet onredelijk dat er in sommige gevallen een bijdrage wordt gevraagd bij reparaties waar bv een nieuw motor wordt gemonteerd. U geniet dan het voordeel op een relatief oud apparaat waar een eigen bijdrage dan op zijn plaats is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag