Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In augustus bij een webwinkel een tas gekocht, netjes geleverd en de factuur ontvangen en betaald. Nu op 1 oktober een aanmaning ontvangen dat het bedrag te laag was en ik nog € 95 moet betalen. Ik ben het hier niet mee eens, sta ik in mijn recht dit niet te betalen?

Op basis van uw toelichting staat u in uw recht. U dient het bedrag te voldoen waarvoor u de tas oorspronkelijk hebt gekocht, tenzij er sprake is van een kennelijke verschrijving van de webwinkel of een fout waarvan u had kunnen weten dat dit terecht is. In dat geval kan er een nabetaling volgen.

Beoordeel dit antwoord:

U dient de overeengekomen koopsom te voldoen. Indien factuur en overeengekomen koopsom niet overeenstemmen, kan de verkoper het nog niet betaalde deel van de koopsom nog navorderen, zoals bijvoorbeeld gebruikelijk is bij betaling in termijnen.
De vraag is dus: heeft u de overeengekomen koopsom betaald? Zo ja dan kan niets meer van u worden gevorderd.
Staat vast dat u (op basis de factuur) slechts een deel van de overeengekomen koopsom heeft betaald, dan zult zonodig , als u zich wilt verweren tegen de "naheffing", moeten stellen / bewijzen dat u met (tijidge) betaling van de factuur er van uit mocht gaan dat u de restant koopsom niet hoeft te voldoen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag