Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk sinds 2008 in een café, hier heb ik 5 jaar full time gewerkt, om daarna 1,5 jaar bij een ander café (wel van dezelfde eigenaar) te werken, deze sloot in 2014 en vervolgens ben ik weer part time gaan werken bij het eerste café. Op 23 augustus kreeg ik te horen dat het café per direct dicht werd gegooid omdat de vergunning is ingetrokken. Ik heb in 2008 een mondelinge arbeidsovereenkomst gehad met mijn werkgever (naar mijn weten is dit nu automatisch een onbepaalde tijds contract geworden na zoveel jaar). Nu is het nogal een ingewikkelde situatie en ik zal hem zo duidelijk mogelijk proberen te schetsen:

De eigenaar op papier is niet de echte eigenaar. Dit is een bekende van de eigenaar. De echte eigenaar woont in Duitsland, en heeft het café meer voor de lol ernaast. De laatste persoon zie ik als mijn baas en hij profileert zich ook zo. hij betaalt mijn salaris en krijgt de omzet. (terwijl hij dus nergens op papier staat).

Op 23 augustus sloot dus ineens het café en ik moest maar afwachten wat er zou gebeuren. Ik heb nog 40 uur werk openstaan wat ik nog niet betaald heb gekregen. Ik heb gebeld dat ik een beëindigingscontract wil zodat ik een uitkering aan kon vragen en die heb ik een paar dagen geleden ontvangen.
In dit beëindigingscontract staan dingen waarbij ik mijn twijfels heb. Zo heb ik nergens recht op, behalve uitbetaling van mijn opgespaarde vakantiegeld (wat per uur werd uitbetaald, omdat ik part time werk). Er staat geen beëindigingsdatum in (alleen .....september, nader in te vullen dus). er staat niks over dat ik nog recht heb op twee maanden loon na beëindiging van het contract (opzegtermijn) en niks over een ontslagvergoeding. Ook staat er niet in dat ik advies kan vragen bij een jurist oid (wat geloof ik wel verplicht is om te melden in een dergelijk beëindigingscontract). Ik weet niet precies voor hoeveel uur per week ik op papier stond, omdat ik elke maand mijn uren moest doorgeven en dit kreeg ik uitbetaald(dat was meestal rond de 90 uur per maand, ik kreeg meestal tussen de 800-900 euro per maand). Mijn vraag is: waar heb ik recht op en wat kan ik tegen mijn werkgever zeggen? Ik wil hier namelijk niet mee akkoord gaan.

Dat klinkt wel als een ingewikkelde situatie. U moet goed oppassen dat u niet gemangeld wordt. Ik kan u desgewenst helpen om te proberen tot een goede beëindigingsovereenkomst te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag