Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk op een oncologische dagbehandeling in een algemeen ziekenhuis. Ik heb een regelmatig rooster dagelijks van 8:00 tot 16:30. Dit zijn de openingstijden van mijn afdeling. Ik heb een contract voor 36 uur. 1 week werk ik 40 uur, andere week 32 uur. Mijn werkzaamheden vallen onder cao ziekenhuizen. Mijn vraag is of ik zomaar ingezet mag worden op een andere afdeling waar ik ook onregelmatig zou moeten gaan werken. Dit zijn afwijkende tijden dan wat op de oncologische dagbehandeling wordt gewerkt. Het gaat namelijk om avond, weekend en nachtdiensten wel te verstaan.
Daarnaast heb ik een vraag over jaarurensystematiek. Ik heb een 36-urig contract. Werk afwisselend 40 en 32 uur. Mag ik bijvoorbeeld 1 week 24 uur werken om vervolgens 3 weken 40 uur te moeten werken? Welke regels horen hierbij. CAO is hier niet duidelijk over en op de website arbeidstijdenwet

Qua arbeidstijden mag u veel meer en onregelmatiger werken. Het gaat in uw geval meer om uw aanstelling (wat is toendertijd afgesproken?) en om de afspraken die later vastgelegd zijn omtrent uw werktijden en inroostering.
Een zekere flexibiliteit mag van u verwacht worden, maar uw werkgever heeft de plicht om de afspraken die zijn gemaakt te honoreren voorzover mogelijk, iets dat in een grote organisatie al gauw zo is.
U ziet, het is nogal moeilijk om hier in algemene zin iets over te zeggen, wendt u zich vooral tot een jurist die veel met ziekenhuizen en arbeidsrecht te maken heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Aannemende dat de functieomschrijving bij uw afdeling past, mag het ziekenhuis niet zomaar vragen dat u op een andere afdeling gaat werken.
Als werknemer dient u wel aan een redelijk verzoek van uw werkgever te voldoen. Met reden kunt u aanvoeren dat een verzoek om nachtdiensten onredelijk is.
Met betrekking tot uw vraag over jaarurensystematiek is meer informatie nodig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag