Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


na het passeren van de koopakte kreeg ik het energielabel van de gekochte woning bij het eigendomsbewijs. Zoals besproken zou de woning zijn voorzien van dak en gevelisolatie en zo staat het ook op het energielabel. Maar bij nader onderzoek is niets geïsoleerd, en heb ik de vorige eigenaar erop aangesproken maar deze wil nergens van weten. Ik ben met een advocaat een procedure begonnen maar die brengt me alleen maar verder van huis door verkeerde berichten naar de tegenpartij te sturen en mij van m'n AOW af te helpen. Nu wil ik zelf gaan rechten, ik heb inmiddels tegenbewijs dat de woning niet is geïsoleerd en dat de conclusie is, dat er valsheid in geschrifte is gepleegd. Kunt en wilt u mij de weg wijzen hoe ik het beste kan handelen en wat ongeveer de kosten gaan worden?
Het isoleren gaat ongeveer € 10.000 ,- kosten dus is het de moeite wel waard dacht ik. Omdat alles geïsoleerd zou zijn heb ik ook meer voor de woning betaald. Ik hoop dat u mij wat op weg kan helpen zodat ik van die advocaat afscheid kan nemen.

U schrijft : Ik ben met een advocaat een procedure begonnen ...
Is dat een procedure bij de sector Kanton of de sector Handel. U kunt alleen in kantonzaken zonder advocaat procederen.
Verder is de vraag wat u vordert: nakoming, dus dat u alsnog geleverd krijgt wat u heeft gekocht, wat zal inhouden dat op kosten van de verkoper de isolatie alsnog wordt aangebracht of wilt u de koop gedeeltelijk ontbinden, zodat u een deel van de koopsom terug krijgt, welk deel ongeveer gelijk zal zijn aan hetgeen teveel heeft betaald (dus waardeverschil geisoleerde woning versus niet geisoleerde woning). Ook kan het zo zijn dat als de verkoper weigert na te komen, uzelf de isolatie aan laat brengen en de kosten daarvan op de verkoper verhaald.
Een kosteninschatting van (verder) procederen kan pas worden gemaakt nadat een intake-gesprek heeft plaatsgevonden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag