Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Sinds 1,5 jaar ervaren wij veel geluidsoverlast van nieuwe buren. Dagelijks kunnen wij de televisie door heel onze woning horen, schreeuwen, harde muziek etc. Woningbouw is al meerdere malen geweest om te bemiddelen echter zonder positieve uitkomst. Woningbouw gaf aan dossier op te bouwen tegen bewoners en wij hebben 2 weken een geluidsmeter in huis gehad welke het overlast heeft gemeten. Buren hebben te horen gekregen dat ze hen gaan verplaatsen naar een (grotere) woning echter dit kan nog even duren. In de tussentijd nog steeds overlast. Woningbouw doet hier weinig aan.
Inmiddels is de sfeer niet top en voelen wij ons al maanden niet prettig in onze woning. Buren intimideren en provoceren, gaan door met het overlast en overtreed afspraken met woningbouw, echter woningbouw treedt hier niet tegenop.
Uiteindelijk bij de woningbouw aangegeven dat wij erg ontevreden zijn en nog constant overlast ervaren en dat zolang er geen tussenoplossing is wij huurvermindering willen omdat zij ons woongenot niet kunnen garanderen. Woningbouw wuift dit weg en zegt dat zij alles doen wat ze kunnen. Keer op keer leveren wij bewijslast aan maar er wordt niets gedaan.
Wat zijn onze rechten hierin?

De verhuurder dient rechtsmaatregelen te nemen tegen de extreme vorm van geluidsoverlast nu de buren zich niet houden aan de afspraken. U kunt de verhuurder formeel in gebreke stellen en aankondigen dat zij maatregelen dient te treffen, bij gebreke waarvan u de huurprijs niet volledig zult voldoen of de huur gedeeltelijk zult opschorten. Met dit laatste is voorzichtigheid geboden en verdient niet altijd de voorkeur. Mocht de verhuurder nog niet willen optreden, dan staat de gang naar de rechter open.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag