Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


ik wilde vanuit een parkeerhaven uitrijden de weg op, hierbij keek ik goed in mijn spiegels over schouder etc, ik weet zeker dat er niks aan kwam. echter ineens klapte er heel hard een scooterrijder tegen de zijkant van mijn auto waarop de bestuurder hiervan op de grond viel met als gevolg een beenlestel. Ik heb hem nooit gezien. De politie was meteen ter plaatse en het slachtoffer is met ambulance naar het ziekenhuis gebracht. ik moest mee naar politieburo voor een verklaring ivm verkeersdelict. vervolgens heb ik de volgende dag het slachtoffer gebeld en kreeg daarbij zijn vader aan de telefoon, heel boos en vol verwijten. Uitgelegd dat ik hem nooit heb gezien etc. Wilde zijn gegevens voor de verzekering, hij was een pizzabezorger, de man was te emotioneel om te praten zij hij, zijn vrouw zou mij wel bellen. Na 3 weken krijg ik bericht van mijn verzekering, ze hadden via mijn kenteken mn gegevens gevonden wat heel raar is, ik had gevraagd of zij me konden bellen voor uitwisseling van gegevens. Nu wordt ik geconfronteerd met een schadelestel advocaat? En wordt vals beschuldigd dat ik wilde vluchten na het ongeval, dat ik dronken was, dit is beide niet het geval en wat ook niet in het politierapport staat. De politie beaamt na telefonisch overleg dat dit inderdaad niet het geval was,. Ik weet nu niet wat ik hier mee moet, zij doen valse beschuldigingen waarschijnlijk om er financieel beter van te worden. Ik wil het graag laten afhandelen door mijn verzekering. Hoe kan ik dit het beste doen?
Kunnen zij dit zomaar doen?
ik weet niet of de jongen überhaupt wel een rijbewijs had, had hij zijn licht wel aan? hoe hard reed hij? ik weet dat ik als uitrijdend verkeer altijd fout ben maar het kan toch niet zo zijn dat ik nu een hoge schadeclaim krijg?
Moet ik dan toch een advocaat regelen?
Kunt mij een advies geven?

ik hoor graag van u.

Wat een vervelende situatie.
De tegenpartij dient aan te tonen dat u schuldig bent aan het ongeval. Daarvoor zijn de feiten en omstandigheden van belang, m.a.w. werd er verlichting gevoerd , waar reed de scooter, hoe hard etc. Dit zijn allemaal zaken die uitgezocht moeten worden. Feit is wel dat u niet zomaar instemt met enig verklaring van de tegenpartij en op zoek gaat naar zoveel mogelijk bewijzen om uw onschuld aan te tonen. Afhankelijk van de situatie kan u aansprakelijk zijn, maar de scooterrijder zal ook enig verwijt kunnen worden gemaakt. Het politierapport is daarbij cruciaal evenals getuigen.

Beoordeel dit antwoord:

Het advies is eenvoudg. Laat deze zaak afhandelen door uw verzekeraar. Ik begrijp ook niet waarom deze letselschade advocaat u benaderd. Hij kan de eventuele claim van zijn cliënt immers direct bij de verzekeraar indienen op grond van de Wet aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen.

Ik zou me niet te veel zorgen maken, als zij u verwijten maken met betrekking tot alcohol enz. dan dienen zij met bewijs te komen. De politie zag schijnbaar geen enkele aanleiding om u te laten "blazen", dus er is geen enkele aanleiding om u dit verwijt te maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag