Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 2005 heb ik een zorgovereenkomst i.v.m. de zorg voor mijn gehandicapte dochter. Zij krijgt een pgb uit de WLZ. Voor mij zijn dit inkomsten die ik op moet geven bij de belastingaangifte. Ik ontvang deze inkomsten bruto.
Ik verleen 11 uur per week zorg voor haar.
Daarnaast heb ik een dienstverband van 32 uur per week. Ik ben indertijd bewust minder gaan werken, om die zorg te kunnen verlenen.
Nu verlies ik per 1 januari mijn baan. Ik begrijp dat je voor de ww je inkomsten uit alle dienstbetrekkingen moet opgeven, maar deze pgb inkomsten staan toch los van de baan waarvoor ik nu ww aanvraag? Ik zal ook na 1/1 de zorg aan mijn dochter blijven verlenen en ik wil ook na 1/1 niet meer dan 32 uur elders gaan werken.
Wat voor invloed heeft het pgb dan op de ww uitkering?

U moet dit wel melden. Het heeft echter geen konsekwenties. Immers u had die baan al naast de andere baan. de inkomsten uit PGB-zorgverlening blijven dan ook buiten beschouwing.

Mocht het UWV toch (willen) korten, neem dan direct contact op met een gespecialiseerd sociaal zekerheidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat is goed om te weten. Ik heb al jaren een rechtsbijstandsverzekering (met ook werk als module) zou ik daar dan een beroep op kunnen doen, of zijn deze niet genoeg in deze materie thuis?


Mijn ervaring (en dan m.n. met DAs en Arag) zijn zeer negatief. Vaak zeer traag en zeer slecht (zie b.v. ook de uitzending van TrosRadar d.d. 05/12/2016). Kunt een beroep doen op de verzekering, maar bij een procedure heeft u recht op vrije advocatenkeuze (op hun kosten). zou daarop dan beroep doen). Zorg er wel voor dat de advocaat lid is van de Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten..

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag