Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben 1 februari 2016 gaan werken voor mijn huidige werkgever via een uitzendbureau. Per ingang van 1 oktober 2016 hebben ze mij een jaarcontract aangeboden en die heb ik geaccepteerd.

Op 4 september 2017 heb ik een gesprek gehad met mijn werkgever over mijn aflopende jaarcontract. De intentie was uitgesproken om mij een vast dienstverband aan te bieden. Echter was er nog geen overeenkomst over het salaris. Mijn werkgever had aangegeven daar op korte termijn op terug te komen per mail. De tijd verstreek en ik hoorde maar niets. Ik heb tussentijds nog een keer een herinnering gestuurd, maar geen reactie terwijl mijn contract op 1 oktober 2017 afliep. Omdat ik verder niets gehoord had, ben ik 2 oktober 2017 gewoon aan het werk gegaan. Nu kreeg ik op 3 oktober 2017 een email met het nieuwe opgestelde dienstverband. Het betreft een vast dienstverband, maar mijn salaris was gelijk gebleven. Echter is er nu ook een concurrentiebeding in opgenomen die tijdens het gesprek niet naar voren is gekomen.

Het nieuwe contract is nadeliger voor mij (want minder vrijheid door concurrentiebeding). Ik heb het nieuwe contract nog niet getekend. Wat gebeurt er als ik het nieuwe contract niet onderteken? Wat zijn mijn rechten dan precies?

Wanneer er geen nieuwe arbeidsvoorwaarden worden overeengekomen dan blijven de oude van kracht. Een concurrentiebeding wordt in ieder geval niet van toepassing wanneer u daar niet voor hebt getekend.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok, bedankt voor het antwoord. Betekent dit ook dat ik nu een contract voor onbepaalde tijd heb met de voorwaarden zoals overeengekomen bij het jaarcontract?


Strikt genomen hebt u nu weer een overeenkomst voor 1 jaar, maar wanneer die eindigt dan bent u voor onbepaalde tijd in dienst omdat u dan langer dan twee jaar bij dezelfde werkgever werkt (inclusief de uitzendperiode).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag