Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


We hebben november 2015 een chalet gekocht voor de verhuur en is daarom ook ingericht met meubelen voor de verhuur. Nu wordt het chalet verhuurd aan huurders die tijdelijk een andere woning nodig hebben dus wordt er normaal gebruik gemaakt van de bank. Nu zijn de armleuningen helemaal ingedeukt mag dit na nog geen 2 jaar de bank koste 1298,00, Valt dit onder de garantie ik heb nu te horen gekregen dat ze voor 125,00 de bank kunnen maken.

Dag nee van een bank in die prijsklasse mag men wel wat meer verwachten maar als u stelt dat de bank wordt gebruikt door huurders; zal dit tegen u keren. U zou kunnen overwegen op basis van wettelijke bepalingen van non conformiteit de verkoper te bewegen de bank kosteloos te maken, of een middenweg . Er zijn immers ook nog vervoerkosten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze geven zelfs aan dat je maar 5 jaar gebruik kan maken van de bank dat zegt al iets over de kwaliteit. En dat ze nu zelf banken maken voor de verhuur. In het chalet wonen zelfs soms maanden maar 1 of 2 personen en er is een strenge controle door het park.


Dus bij minder gebruik 10 jaren? Ik vind dat deze bank wel erg snel teniet gaat onder normale omstandigheden. Verzekeraars gebruiken vaak lijsten met dagwaarden , die kunt u aanwenden . Verder kunt u altijd in verweer blijven om de kosten te verlagen . in beginsel zegt de wet indien bewijsbaar gebrek, dan hrestel of vervanging.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

we hebben inmiddels nog goed navraag gedaan en de persoon de het chalet in heeft gericht en de bank heeft aangekocht was op de hoogte van de verhuur en heeft daar dus geen rekening mee gehouden zoals ze nu zegt. Waar kan ik de wettelijke bepalingen van non conformiteit want dan ga ik haar dit toesturen.


In boek 7 BW titel 1 http://wetten.overheid.nl/BWBR0005290/2017-07-01

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag