Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb onlangs een trampoline veiligheidsnet besteld bij een bedrijf voor een specifieke trampoline.

Ik heb toen een een levering ontvangen welke niet bleek te kloppen. In de doos zat niet hetgeen besteld is.
En hier kwam ik helaas pas achter nadat ik het net aan het monteren was, want deze bleek te groot en voor een andere trampoline te zijn.
Al met al 4 uur verder voordat alles weer terug in de doos zit.
Nu wil ik het retourneren, en daar zijn ze ook mee akkoord, maar ze willen de retour alleen vergoeden als ik het met pakketdienst A stuur.

Aanvankelijk had ik eigenlijk verwacht dat ze het zouden laten ophalen gezien het een redelijk zwaar (20Kg) en onhandig pakket is (gare doos, en groot).

Echter Pakketdienst A is een pakket dienst waarbij bijna alle afleverpunten vaak > 2 km verwijderd zijn en meestal alleen tijden kantoortijden open zijn.
Of te wel,
- je moet maar sterk genoeg zijn om dit af te leveren
- je moet maar vervoer hebben om het af te leveren
- je moet maar tijd hebben om het af te leveren.

Ik heb zelf aangegeven dat ik Pakketdienst B en Pakketdienst C geen probleem vind, maar zij geven aan dat ze dat niet vergoeden.

Het gaat uiteindelijk dus alleen om de verzendkosten, maar ik vroeg me af welk recht je nu als consument hebt.

Zij geven aan dat ze de retour niet eens hoeven te vergoeden volgens de wet.
Wat volgens mij onjuist is, maar ik ben wel benieuwd in welke mate je als consument voorwaarden kunt stellen aan de manier van retourzending en de kosten die hiermee gemoeid zijn.

Het is dus eigenlijk een principe kwestie.

Het is geen retour op basis van de wet koop op afstand, de wettelijke bedenktijd, omdat het product niet voldoet , niet conform de koopovereenkomst is. Althans ik neem aan dat er een fout is aan hun zijde. In dat geval moeten alle kosten worden vergoed. ook de verzendkosten en de kosten die u zelf moet maken om het pakket daar te brengen waar men het wenst ( bezorgdienst A) artikelen van boek 7 17 t/m 21

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag