Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur een huis van een particulier. De keuken ziet er niet uit. De deuren gaan wel goede open/dicht behalve bij de hoek kasten (deuren blijven vast aan de ander hoek deur zowel boven als onder) maar de uiterlijk ziet het beste oud uit een redelijk versleet. De hoek kasten zijn niet echt gebruikelijk want de planken niet stabiel blijven. Het was al zo toen ik het huis heb ingetroken. Verhuurder belooft toen dat er kwam een nieuw keuken, maar wij zijn 4,5 jaar verder... afzuigkap is te laag, ik heb meerdere x met mijn hoofd gestoten ( ik ben niet lang, 166 cm). Keuken vloer is niet gelijk, onder de gasfornhuis moeten stukken hout om het op gelijk hoogte te houden, dezelfde geldt voor de koolkast. Zou ik ermee kunnen naar huurcommissie aangezien dat de verhuurder doet er nits mee ook heb ik meerdere verzoeken erover gedaan?? CV ketel heeft een soort water lekkage dat de verhuurder heeft "opgelost" met een soort dun pijp naar de wasbak...

Graag advies.

U dient de verhuurder eerst formeel schriftelijk in gebreke te stellen om de gebreken binnen een bepaalde termijn te herstellen, bij gebreke waarvan u dit op zijn kosten zult laten verrichten en/of huurvermindering zal eisen. De verhuurder dient u tevens het huurgenot te verschaffen, welke u ook schriftelijk kenbaar kunt maken. Mocht de verhuurder dan ook niet willen voldoen hieraan, neemt u dan contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Mogelijk is de hoogte van de huurprijs aangepast aan de situatie. Voor sommige zaken die u noemt mag u de verhuurder in gebreke stellen,met name als het gaat om veiligheidsaspecten van de cv ketel. U moet er rekening mee houden dat bij het laten plaatsen van een nieuwe keuken de huurprijs aangepast zal worden.naar boven als vooraf niet duidelijk wordt dat het om gebreken van het gehuurde gaat. Betreft het een sociale huurwoning dan kunt u ook nog terecht voor huurprijsvermindering bij de huurcommissie of anders via de kantonrechter.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor jullie spoedig reactie.
Ik ga nogmaals schriftelijk de gebreken melden. Is het voldoende via een sms of moet het per aangetekend brief?

Nogmaals bedankt.


Bij voorkeur kunt u dit schriftelijk (aangetekend mag maar hoeft niet) melden. Dat is meestal voldoende.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag