Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Gister ben ik benaderd door een incassobureau met de mededeling dat ik nog een rekening moet betalen. Het blijkt een tandartsrekening van €11,33 uit Juni 2017 die naar mijn oude adres is gestuurd waar ik al 1,5 jaar niet meer woon. Uiteraard wil ik wel de rekening betalen maar ik vind dat ik niet hoef op te draaien voor de incassokosten €40 + 11,33 omdat ik de rekening nooit heb ontvangen.

De originele rekening is verstuurd door een administratiekantoor. Bij navraag bij het administratiekantoor bleek dat zij tot op heden nog steeds het verkeerde adres in hun administratie hadden staan. Zij zeggen dat zij het adres van de tandartspraktijk overnemen, Ik ben er ook vrij zeker van dat ik bij mijn verhuizing in Juni 2016 wel mijn adres aan de tandarts heb doorgegeven, maar dat kan ik niet bewijzen. Mijn zorgverzekering heeft overigens wel in hun systeem kunnen terugvinden dat zij in 2009 al mijn juiste adres hadden.

Nu heb ik al contact gehad met het incassobureau en gezegd dat ik de rekening wel wil betalen, maar niet de incasso. Zij geven aan dat ze toch gewoon verder gaan met de procedure tot ze het volledige bedrag hebben. Wat raadt u mij aan om te doen?

Sta ik in mijn recht als ik weiger de incassokosten te betalen omdat zij de rekening naar het verkeerde post adres hebben gestuurd en mij niet hebben gebeld of gemaild tot gister?

Graag uw advies

€ 40 is het minimumbedrag voor incassokosten bij een onbetaalde vordering. Wanneer u zich beroept op het feit dat u verhuist bent en dat tijdig het doorgegeven zult u dat wel aannemelijk moeten maken om onder die incassokosten uit te komen.

Beoordeel dit antwoord:

Inderdaad moet u wel bewijzen dat u uw nieuwe adres heb doorgegeven .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag