Stel vraag

Particulier


ik heb een aantal jaar een eigen onderneming gehad.
Ook had ik een arbeidsongeschiktheid verzekering per 31-12-2013 is mijn bedrijf uitgeschreven bij kvk en per 01-01-2014 ben ik in loondienst ergens gaan werken. Ik ben in de veronderstelling geweest alle verzekeringen opgezegd te hebben,
na een heftige scheiding (kind in het spel) gedwongen verkoop van mijn huis door de bank (hele hoge restschuld aan overgehouden) heb ik een tijdje geen vaste verblijfsplaats gehad. Mijn verzekering heb ik via een tussenpersoon afgesloten en ben er (stom) vanuit gegaan dat de verzekering was opgezegd nu moest ik vandaag voorkomen omdat er van 01-01-2014 t/m 01-01-2016 geen premie betaald is.
U begrijpt dat dit een flinke schuld is t/m 31-12-2013 is de premie altijd betaald.
nu zeggen ze dat ik alleen onder de schuld kan uitkomen door bewijs te tonen dat ik de verzekering heb opgezegd, ik kan dit bewijs niet aantonen maar ook de schuld niet betalen. Kunt u mij adviseren wat ik het beste kan doen?

U dient inderdaad het bewijs aan te leveren en bent in beginsel zelf verantwoordelijk voor de opzegging. Mogelijk dat de tussenpersoon nog enig verwijt van het niet tijdig opzeggen gemaakt kan worden afhankelijk van de gemaakte afspraken. M.a.w. als er een verregaande bemiddelingsovereenkomst tussen u en de tussenpersoon bestaat t.a.v de verzekeringen dan is de kans op aansprakelijkheid aanwezig. Gedacht kan worden dat de tussenpersoon ongevraagd controleert of de verzekering nog voldoende dekking biedt. Is er geen expliciete overeenkomst dan is de kans op succes klein. T.a.v. het niet kunnen voldoen van de schuld raad ik u aan een betalingsregeling te treffen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag