Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Pas geleden ben ik akkoord gegaan met het huren van een kamer in Rotterdam voor de prijs van €450,-. Alles zou netjes geregeld Worden zodat ik er zo snel mogelijk in kan. De bedoeling was vanaf 30 september maar dat is de huisbaas helaas niet gelukt. Dat vindt ik niet zo erg, maar nu nog voor dat ik er daadwerkelijk ben ingetrokken eist hij dat ik een huur ga betalen van €500,-. De vraag is, kan dit zo maar en waar sta ik nu?

Als u akkoord bent gegaan met de lagere huurprijs dan dient de verhuurder zich daaraan te houden. U staat in uw recht en kunt de verhuurder dan ook schriftelijk melden dat u niet akkoord gaat met de nieuwe huur en hij derhalve contractbreuk pleegt. Mocht u er samen niet uitkomen neemt u dan direct contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hoe kan ik Ervoor zorgen dat dit geen al te groot geschil wordt. Ik moet toch daar in vrede kunnen gaan wonen.


Uiteraard is het prettig als u er onderling uitkomt zonder dat de relatie enigszins is verstoord. Als het niet anders kan, omdat de verhuurder blijft aandringen dan is een geschil niet onvermijdelijk. Probeert u eerst een gesprek aan te gaan met de bewijzen (email etc.) die u voorhanden heeft om de gemaakte afspraken na te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag