Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na overname van ons bedrijfsonderdeel door een Amerikaanse onderneming (50000+ medewerkers) Is er momenteel discussie over de nieuwe lease regeling(voor de US volkomen vreemd) de oude regeling kende 3 lagen qua lease bedrag.
Nu wil het bedrijf deze naar 1 bedrag terugzetten en komt natuurlijk uit in de laagste categorie. Wat voor mensen in de hoogste categorie een teruggang van het leasenormbedrag van 200+ euro is.
In de arbeidscontracten staat wel iets mbt "bij de functie is de autoregeling van toepassing" in de autoregeling, deel handboek, staan de verschillende categorieën.
Kan een werkgever dit zomaar doen of moeten medewerkers die de hogere categorie hebben (sommige al jaren) ergens een compensatie krijgen of gebruik blijven maken van bestaande bedragen?

Indien de oude leaseregeling een integraal deel was van de arbeidsovereenkomst, moet er wijziging van de arbeidsovereenkomst plaats te vinden alvorens de werkgever de lease regeling kan veranderen.
Wel is het zo dat de werkgever de regeling mag wijzigen. U kunt als werknemer geen rechten ontlenen aan de duur van de regeling.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag