Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


De situatie:

Omdat we een bod gingen uitbrengen op een woning vroegen we daaraan voorafgaand
de hypotheekadviseur om advies.

Hij vertelde over een hypotheekverstrekker met prima voorwaarden en ene lage rente. De geldigheidsduur van de offerte zou 6 maanden zijn. Dat heeft hij ook per mail bevestigd.

Tijdens de onderhandelingen met de verkopers zijn wij uitgegaan van hetgeen de adviseur ons verteld heeft en wij zijn hierdoor zonder twijfel akkoord gegaan met een aanvaardingsdatum over 5,5 maand. Er is een mondelinge overeenkomst en we gaan na het weekend de koopovereenkomst tekenen.

Nu blijkt de geldigeheidstermijn van de offerte slechts vier maande. Daardoor komen we bij een duurdere hypotheekvertrekker uit.

Het verschil in hypotheekrente is op 0,2%. Over de beoogde hypotheektermijn van 20-jaar bezien leidt dit tot duizenden euro's extra rentekosten van onze zijde.

De situatie is voor beide partijen vervelend.

Hoe liggen de mogelijkheden om de adviseur aansprakelijk te stellen?

Of liever, wat zou een passende oplossing zijn?

In principe heeft de adviseur een zorgplicht naar u toe en kan hij worden aangesproken of zijn foutief handelen middels art. 6: 181 BW. Tevens is ook de vraag of de adviseur wel geschikt was om dit advies te geven en niet onder-geschikt.

Uiteraard, wil ik u adviseren om éérst een minnelijke fase aan te gaan met de adviseur. Mocht u daarbij een helpende hand wensen, dan mag u mij direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag