Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


heb in 2004 persoonlijke lening verstrekt aan 2 broers,staan ook beiden persoonlijk garant voor terugbetaling,hebben een agrarisch bedrijf.
door omstandigheden is er nog steeds niet terugbetaald met de afgesproken rente
vraag voor mij is of ze het kunnen en zal sterk afh. zijn van hun exploitatie van hun landbouwbedrijf
heb geen akties ondernomen tot nu toe,gaat best over fors bedrag
wat nu te doen
advocaat er achter zetten of deze schuldbekentenis doorverkopen aan derden met natuurlijk het nemen van aanzienlijk verliesbedrag

Of u de vordering wilt houden of doorverkopen hangt ook af van uw eigen situatie, maar daar zegt u niets over. Of een poging tot incasso zinvol is, hangt meer af van de situatie van uw broers. Van een kale kip......... Desgewenst kan ik u hierin verder adviseren wanneer ik meer informatie van u heb.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

lening is niet verstrekt aan mijn broers maar aan derden ,wel 2 broers.
mijn situatie is zodanig dat ik niet afhankelijk ben van terug betaling,weet niet of dat belangrijk is in de vraagstelling.
inderdaad van een kale kip ...de vraag blijft echter als er vermogen is kun je dit aan in welke vorm dan ook.
persoonlijke aansprakelijkheid blijft dat overeind of kan dat verlopen,,goede papieren zijn destijds opgemaakt en door beiden broers ondertekend
mvr.gr.


Dit soort vorderingen verjaart in beginsel 5 jaar na de datum van opeisbaarheid, dus het is in ieder geval zaak om de vinger aan de pols te houden.

Beoordeel dit antwoord:

Wat ik wel erg interessant vind, is hoe uw schuldenaars (de broers) er zelf in staan. Wat zeggen zij over de situatie? Willen ze betalen, of proberen ze er onderuit te komen? Wanneer ze willen betalen, waarom doen zij dat dan niet? Als is het maar een klein beetje per maand, alles is beter dan niets. Zijn ze welwillend om nieuwe afspraken te maken, bijvoorbeeld met het verlenen van onderpand?

Afhankelijk van de situatie zou het mogelijk zijn om, eventueel onder begeleiding van een jurist, het gesprek aan te gaan en te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Loopt dat op niets uit, dan zou u rechtsmaatregelen met die jurist kunnen bespreken. En dan speelt uiteraard mee welk verhaal beide broers bieden versus de kosten die u zou moeten maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag