Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn zoon werkt als meubelbezorger ( als bijrijder).
Nu heeft hij vorige week een bank op zijn voeten gekregen en omdat ze in de 1e instantie geen werkschoenen geven had hij een zware kneuzing aan beide voeten waardoor hij niet kon werken. Dit gebeurde op donderdag en heeft zich na weekend weer beter gemeld

Nu heeft hij werkschoenen gekregen maar daar krijgt hij met half uur dragen pijn in zijn voeten van en wil daar nu niet meer op lopen en heeft verzocht om andere schoenen.

Dat wil het bedrijf niet verstrekken. Hij heeft ook al aangeboden om zelf schoenen aan te schaffen en de bon in te leveren bij het bedrijf maar daar willen ze niet aan meewerken.

Nu wordt hij niet ingepland ivm weigeren te dragen van de werkschoenen.

Kan dit zomaar.

Tevens de volgende vraag hij heeft een fulltime contract maar wordt regelmatig maar 3 dagen ingepland maar het bedrijf geeft op loonstrook aan dat er volledig is gewerkt heeft dit nog gevolgen wanneer je vertrekt bij dit bedrijf?

Het bedrijf behoort veiligheidsschoeisel te verschaffen waarop uw zoon zijn werkzaamheden kan uitvoeren (de hele werkdag). Wanneer uw zoon een fulltime contract heeft moet hij ook een fulltime salaris krijgen. Het risico van minder werk is voor de werkgever.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag