Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Samen met een buurtgenoot heb ik een 'buurtvereniging' opgericht. Wij zijn geen stichting en staan ook niet ingeschreven in de KvK. We doen dit dus eigenlijk op persoonlijke titel. We innen ieder jaar een bedrag waarvan wij activiteiten organiseren. Eens per jaar sturen wij onze begroting door naar al onze leden, zodat ze weten wat er met hun inleg gebeurt (15 euro per huishouden per jaar).

Nu vragen wij ons af, lopen wij risico's door de 'buurtvereniging' zo officieus te runnen? Zo ja, welke? Als dat zo is, hoe kunnen we die risico's dan het beste beperken? En is het zinvol om bij activiteiten 'deelnemen op eigen risico' te vermelden?

Alvast bedankt voor uw meedenken.

Als bestuurder van een vereniging welke niet is opgericht bij notariƫle akte bent u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de vereniging, dit kan ook het gevold zijn van een aansprakelijkheid als gevolg van een ongeval tijdens een door de vereniging georganiseerd evenement. U doet er verstandig aan de vereniging via een notaris om te zetten in een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid, als zodanig kan de vereniging ook een bankrekening openen en een W.A. verzekering sluiten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag