Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemiddag,

wij hebben een nieuwbouwhuis gekocht uit een project van 11 woningen. De aannemer heeft tijdens de bouw besloten (in overleg met de projectontwikkelaar en de architect) een andere steen te gebruiken dan welke in de door ons allen getekende koopovereenkomst staat aangegeven. Deze verandering is niet aan ons teruggekoppeld en zonder enige communicatie is men begonnen met het metselen van een deel van de gevels in deze steen en zijn de werkzaamheden reeds afgerond en de muren ingevoegd. Wij zijn niet tevreden met het resultaat en de uitstraling van deze steenkeuze. Mag dit zomaar en welke stappen zouden we kunnen ondernemen? We hebben als bewoners al wel een brief naar de aannemer gestuurd dat we het niet eens zijn met de keuze van deze steen en het resultaat.

Dit mag inderdaad niet zomaar. De aannemer moet formeel in gebreke worden gesteld om alsnog te binnen een bepaalde termijn herstellen volgens opdracht, waarbij u tevens schadevergoeding kunt eisen als herstel niet mogelijk is. Als u wilt kan ik u hierin bijstaan. Voor meer info of hulp kunt u vrijblijvend en direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

De projectontwikkelaar/aannemer zijn verplicht om uw nieuwe woning op te leveren in de staat zoals is overeengekomen. Dit betekent dat de woning moet zijn gebouwd met de soort stenen, die u bent overeengekomen. Nu hiervan geen sprake is, schiet de projectontwikkelaar tekort, omdat zij u niet de woning kan opleveren die u heeft gekocht. U dient de projectontwikkelaar en/of de aannemer nu eerst formeel in gebreke te stellen en hen een redelijke termijn stellen om dit gebrek te verhelpen, voor zover u dit niet al heeft gedaan.. Ik ben advocaat en gespecialiseerd in bouwgeschillen. Indien u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag