Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds november 2016 werk ik bij een bibliotheek met een nulurencontract. Tot 1 juli jl. heb ik gemiddeld 15-25 uur per week gewerkt, waarvan 5 uur op 1 dag in de week, in een schoolbibliotheek. De andere uren waren ter vervanging van een zieke collega. Toen er nieuwe collega's werden aangenomen, vervielen deze laatste uren. Tot nu toe werk ik echter nog steeds 15-25 uur gemiddeld per week, waaronder ook nog 5 uur in dezelfde schoolbibliotheek. Mijn contract wordt helaas niet verlengd en door het aannemen van nog 2 nieuwe collega's, heb ik vanaf 1 oktober tot het einde van mijn contract (eind november a.s.) aanzienlijk minder uren.

Mijn vraag is dan ook: heb ik recht op doorbetaling van het gemiddeld verdiende salaris van de afgelopen drie maanden? Zo ja, hoe moet ik dat duidelijk maken aan mijn leidinggevende? Natuurlijk wil ik ook die uren werken waar ik voor betaald word.

U hebt als werknemer bij een schoolbibliotheek recht op een contract met de uren die u in de afgelopen drie maanden hebt gewerkt, met het salaris dat daarvoor staat.
Op basis van uw informatie met betrekking tot het einde van uw contract, raad ik aan uw werkgever via een gesprek of argumentatie op papier op uw rechten te wijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Als u gedurende drie maanden een gemiddeld aantal uren werkt, wordt dat gezien als uw arbeidsomvang met het daarbij behorende salaris. Het is inderdaad van belang uw werkgever hierop te wijzen, omdat dit ook van invloed kan zijn op de eindafrekening die nog zal volgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag