Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij zijn voor één achste deel eigenaar van een mandelige zaak. Ook mijn buren. De anderen drie buren zijn voor een vierde deel eigenaar.
Deze staan omschreven in onze eigendomsaktes.

Één buur weigert mee te werken en te betalen aan het opnieuw bestraten van de mandeligheid. Hij ontkent mede-eigenaar te zijn. Bij navraag bij de makelaar blijkt ook hij voor éen vierde deel aandeel te hebben in de mandeligheid.

De oprit cq mandelig pad is in slechte staat. De afwatering laat ook te wensen over. Deze buurman zegt geen toestemming te geven om de mandelige zaak die grenst aan zijn erf en het begin van de oprit cq mandelig pad open te breken en herbestraten.

Kunnen wij toch zonder zijn medewerking en toestemming met de andere buren het totale mandelig pad opknappen.

Door de mandeligheid zijn alle buren gezamenlijk eigenaar van de zaak. U geeft aan dat dit ook blijkt uit de aktes, waardoor u dan de weigerende buur aansprakelijk kan houden voor zijn verplichte bijdrage in de kosten. Mocht hij niet willen meewerken dan kunt u zich wenden tot de rechter, waarbij vraagt om hem te veroordelen in de proceskosten. U doet er verstandig aan eerst toestemming te verkrijgen van de rechter alvorens te gaan beginnen met de bestrating.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag