Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb al 10 jaar een vast contract bij een bedrijf. Hierin staat dat ik reiskosten vergoed krijg binnen een straal van 100km woon/werkverkeer. Hier heb ik nooit beroep op gedaan omdat ik op de fiets kwam. Nu ben ik verhuisd en woon ik 60 km van werk. Ik heb mijn werkgever gevraagd om een tegemoetkoming in de reiskosten. Mijn werkgever weigert. Als ik zeg dat het in mijn contract staat, geeft hij aan dat ze algemene werkbepalingen hebben aangepast en dat ik er nu dus geen recht meer op heb. De werkbepalingen waar hij aan refereert staan niet vermeld in mijn contract en zijn uit het niets opgezet. Mijn bedrijf is niet aangesloten bij een CAO en heeft ook geen OR (ong. 20 medewerkers). Is het rechtmatig wat mijn werkgever doet?

Het bedrijf dient wel een PVT (personeelsvertegenwoordiging) te hebben. Die moet ook akkoord gaan met een dergelijke wijziging.

Heeft de werkgever de wijziging oit meegedeeld? Is die ergens gepubliceerd? Had u dit kunnen weten? Zo niet, dan lijkt het mij dat de werkgever u er niet aan kan houden. In andere gevallen hangt het er vanaf hoe een en ander precies verlopen is.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag