Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onlangs heb ik ontslag genomen. Per 1 september ben ik uit dienst gegaan. Op donderdag 31 augustus heb ik -in overleg met mijn toenmalige werkgever- de auto afgegeven bij de garage. Dit hebben we overlegd omdat de auto sowieso daarheen moest voor onderhoud. Het onderhoud aan de motor was bekend bij de werkgever. De auto is daar afgegeven en mijn werkgever zou hem daar ophalen als hij gereed was.
Vorige week heb ik mijn toenmalige werkgever een email gestuurd omdat hij nog steeds niet de eindafrekening had afgehandeld, Ik heb nog recht op openstaand vakantie geld.
Nu kreeg ik vandaag een email van zijn advocaat dat ik inderdaad nog recht had op vakantiegeld, maar dat er een vordering openstaat voor het beschadigd en vervuild inleveren van de lease auto en de werkgever hier kosten voor heeft gemaakt van ruim €1.300,-. En dat ze dit willen verrekenen met het vakantie geld. De advocaat heeft de factuur van de schade en reiniging toegevoegd.
Ik heb echter de auto schoon en zonder (normale gebruikersschade daargelaten) ingeleverd.
Nu valt mij op, dat de factuurdatum 9 oktober 2017 is. Ruim 1 maand nadat ik de auto ingeleverd heb bij de garage.
Persoonlijk denk ik dat hij geen recht heeft op vergoeding van de gemaakte kosten, of heb ik het hier mis? Wie zegt mij dat hij er zelf niet nog een maand in heeft gereden en de schade heeft veroorzaakt?
Wat zijn mijn rechten in dit geval?
Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Bij een dergelijke discussie zal uw ex-werkgever moeten aantonen dat de auto niet naar behoren is ingeleverd. Desgewenst kan ik u helpen om uw ex-werkgever op zijn verantwoordelijkheden aan te spreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gelet op het feit dat de faktuurdatum ver na de inleveringsdatum is opgemaakt kan erop wijzen dat de schade niet perse door u is veroorzaakt. Daarbij speelt het feit welke afspraken er zijn gemaakt met uw ex-werkgever omtrent het inleveren, inspecteren, vrijwaren etc. van de auto. Het verrekenen van de schade met uw vakantiegeld is aldus niet zomaar toegestaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag