Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb in maart een contract getekend dat op 1 april 2017 ingaat voor de duur van een jaar. nu wil ik gaan samenwonen naar een nieuw huis en wil het contract opzeggen. de makelaar zeg dat ik de bemiddelingskosten moet gaan betalen en toch de huur door betalen tot en met maart 2018. Hij verwijs mij naar een punt in het contract 10.7 indien de overeenkomst voor een bepaalde tijd wordt aangegaan en huurder wil voor het einde van deze periode vertrekken, dan is de huurder aan verhuurder een bemiddelingsvergoeding verschuldigd. voor de werkzaamheden zal verhuurder bij een geslaagde verhuurtransactie, de huurder een bemiddelingsvergoeding ter hoogte van één maal de huurprijs excl. btw in rekening brengen.
Wat moet ik nu doen.

Zoals u het schetst dient u de bemiddelingskosten wel te voldoen. Ook dient u na te gaan of tussentijdse opzegging wel mogelijk is. Zo niet, dan bent u gebonden de resterende maanden te voldoen. Voor overleg of beoordeling van uw huurcontract kunt u desgewenst mij het huurcontract met voorwaarden mailen.

Beoordeel dit antwoord:

Als de bemiddelingskosten in de plaats komen van de restanthuur is dat niet eens een slechte deal: een contract van bepaalde tijd kan meestal tussentijds niet worden opgezegd.

Beoordeel dit antwoord:

U bent gebonden aan de overeengekomen huurtermijn. In artikel 10.7 is overeengekomen wat tussen u en de verhuurder geldt als u tussentijds de huur wil eindigen.
Deze regeling is wel merkwaardig , omdat deze er toe kan leiden dat u en huur moet betalen tot april en dat u ook nog bemiddelingskosten moet betalen ter hoogte van een maandhuur.
Ik denk dat de regeling bedoeld is / moet worden uitgelegd als volgt:
. u betaalt maximaal de huur tot 1 april 2018;
. indien eerder een nieuwe huurder wordt gevonden, dan betaalt u huur tot het moment dat de nieuwe huur ingaat met een maand extra huur als vergoeding voor de bemiddelingskosten, met dien verstande dat u nooit meer betraalt dan de huur die u verschuldigd was als de huurovereenkomst met u was geeindigd tegen 1 april 2018.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag