Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb op 08-04-2017 een auto gekocht voor een bedrag van 5400 euro via marktplaats bij een garage. In de advertentie stond

De auto is voor zijn leeftijd een nette auto, en is van vele opties voorzien. De auto heeft hier en
daar wat gebruikers sporen wat logisch is voor een auto van 10 jaar oud.
Vorig jaar is er een nieuwe versnellingsbak geplaatst, recent is de nokkenas vervroeger incl.
ketting en spanner vervangen, ook zijn schijven, blokken en remklauwen achter en achtervering
vervangen. Alle bonnen zijn aanwezig.
Technisch is de auto in nieuwstaat. APK loopt tot oktober 2017!

In de koop overeenkomst heb ik expliciet laten opnemen dat ik de auto koop op basis van de omschrijving in de advertentie.

Inmiddels heb ik nu zo'n 10.000 km gereden met de auto en plots stond de auto gisteren stil op de snelweg. Zonder melding ineens pats boem. Eenmaal bij de garage constateren zij dat de distributie riem is geklapt. Het verbaasde mij enorm want de verkoper gaf me aan dat deze auto een ketting had. Daar komt bij dat deze volgens verkoper recent zijn vervangen. Het gevolg is nu dat de motor stuk is. Mijn vraag is of ik de verkoper aansprakelijk kan stellen omdat deze mij een ketting beloofde terwijl er een riem in de auto zat. Verder heb ik ook nog maar 10.000 km gereden waar de fabrikant adviseert indien de auto met riem werkt deze na elke 50.0000 km vervangen dient te worden.


Met vriendelijke groet.

De verkoper heeft een mededelingsplicht t.a.v. gebreken en info over de auto. U geeft aan dat hij aangaf/beloofde dat er een ketting aanwezig is ipv een distributieriem. U mocht van deze mededeling uitgaan, omdat dit cruciaal is voor het gebruik van de auto. Nu de motor stuk is als gevolg van dit probleem, kunt u de verkoper schriftelijk aansprakelijk stellen om het probleem te herstellen binnen een bepaalde termijn, bij gebreke waarvan u dit elders op hun kosten zult laten verrichten. Mocht u er niet uitkomen samen, neemt u dan direct en vrijblijvend contact met mij op voor hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag