Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik las de vraag over de illegale schuren en de kern, het grootschalig opknappen. Wij hebben ook een illegale schuur. In totaal hebben we daardoor 200 m2 schuur waar 150 m2 is toegestaan. We hebben het pas een jaar in eigendom en hebben zojuist de schuren asbestvrij gemaakt (dak vervangen). Nu moet ik de schuur slopen vanwege de uitgevoerde renovatie.
Heb ik nog een kans om de schuur te behouden, ze staan er al meer dan 20 jaar, er is gewaarschuwd dat ze niet mochten worden opgeknapt. Ik dacht omdat het verplicht is de daken te saneren, daar buiten te vallen.

Indien u de werkzaamheden hebt verricht nadat u een toezegging van een ambtenaar die daartoe bevoegd is, heeft gehad, dan heeft u nog een punt. Maar hier heeft u zelf een beslissing genomen en daarmee ook mijns inziens het risico dat u moet tot afbreken .Evenwel kan het zijn dat deze nieuwe beslissing in aanmerkende nemende het bestemmingsplan en haar mogelijkheden en de wijze waarop de gemeente omgaat met gelijke gevallen, de afweging van belangen ( de uwe t.o algemene belangen) het anders maken. Dit moet dieper onderzocht worden in de wet , het beleid en de rechtspraak.
De civiele verjaringstermijn geldt echter niet in het bestuursrecht , deze ziet op de eigendom en verval ervan aan een ander.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Vriendelijk bedankt.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag