Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij wonen sinds 2 maanden in een nieuwe huurwoning en recent zijn wij op vakantie gegaan.
Bij vertrek voor het eerste alle 3 de sloten gebruikt om de deur op slot te doen. Bij terugkomst openden de sloten behalve de bovenste (die we nog niet gebruikt hadden). Vanwege het tijdstip (middernacht) en noodzaak (laptop voor werk volgende dag) slotenmaker laten komen. Deze concludeerde dat het slot is geblokkeerd en dat het slot al lang vervangen had moeten worden.

Ik benadruk dat ik die sloten VOOR vertrek nog heb geolied en enkele malen heb geopend en gesloten (om het goed te laten inwerken). Toen geen problemen ondervonden.

Welke stappen kan ik ondernemen om de kosten te verhalen op de makelaar die mij dit verhuurd. Ik zie dit als iets m.b.t. langdurig onderhoud.

Ben verder nog in bezit van papier met conclusie slotenmaker + het slot zelf (wat eruit is gehaald om herhaling te voorkomen).

Graag hoor ik van jullie wat ik kan doen, want die rekeningen zijn niet mals om in het weekend en snachts iemand te laten komen.

U dient de makelaar/verhuurder schriftelijk aansprakelijk te stellen voor gebreken voortvloeiend uit achterstallig onderhoud en dient dit ook te bewijzen. In beginsel zijn kleine reparaties voor rekening van de huurder, maar het hangt er vanaf of vervanging van het slot meer zal gaan kosten dan een normaal slot en daar lijkt het wel op.

Beoordeel dit antwoord:

Wat er ook nog mee samenhangt is inderdaad of het slot in zijn geheel vervangen had moeten worden ( want dat is geen klein herstel) en/of er achterstallig onderhoud is van de vorige huurder waarvoor verhuurder aansprakelijk gehouden kan worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het lastige inzake deze is het bewijzen. Hoe kan ik bewijzen dat het mankement aan het slot voortvloeit uit gebrekkig onderhoud vorige verhuurders en/of gebrekkig achterstallig onderhoud van verhuurder.

Kun je onderzoek laten doen naar zo'n slot door een expert o.i.d. en aan de hand van zijn conclusie dit bewijzen? Want het onderste slot zit nog wel intact in de deur en deze zou in dezelfde staat moeten zijn als de bovenste. Of het opvragen van aankoop datum van sloten om te bewijzen dat deze er te lang in zitten?


Een expert kan inderdaad uitsluitsel geven over de staat, gebreken en vervanging welke u als bewijs kunt aandragen. Hij zou u ook kunnen aangeven wat de gemiddelde levensduur is van een slot.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag