Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb sinds een paar weken een nieuwe baan. Mijn oude werkgever wil dat ik mijn scholing ga terug betalen. Voor 1 opleiding heb ik , denk ik, wel getekend, maar heb nooit wat ervoor terug gehad dat ik afstudeerde. Er werd mij een paar maanden voor het afstuderen verteld dat ik met deze opleiding niet aan het werk kon bij dit bedrijf. Voor de ander, die ik verplicht was om te doen, heb ik nooit getekend en toch willen ze dat ik terug betaal. Ook willen zij het bedrag van 2200 euro inhouden van het geld wat ik nog krijg, waar ik niet op heb gerekend en wat ook niet uitkomt. Graag krijg ik advies van u. Zit met mijn handen in het haar. Bedankt!

contract 2 -> niet getekend -> hoeft u niet terug te betalen.
contract 1 -> wel getekend -> hangt af van wat er in staat, aard contract (vast/tijdelijk), welke opleiding u gevolgd heeft? Meestal staat er ook afbouwregeling in.

Ik adviseer u zsm contact o pte nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Met hem/haar kunt u dan overleggen wat uw rechten zijn. Zoals ui bovenstaande kunt opmaken is een antwoord nl. niet zo eenvoudig te geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

welke arbeidsrecht advocaat adviseerd u?


In welke regio?

Bij een inkomen beneden de WRB-grens -. toevoeging met eigen bijdrage (zie website Raad voor Rechtsbijstand). bij hoger inkomen/vermogen -> prijsafspraak met advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag