Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb op dit moment 2 werkgevers. Nu heeft werkgever a mij gevraagd wat extra dagen te werken. Dus ik vraag die dagen vrij bij werkgever b. Nu zijn de roosters gemaakt en sta ik bij werkgever b die dagen gewoon ingeroosterd. Als ik vraag waarom krijg ik het antwoord: wij kunnen jou die dagen niet vrij geven i.v.m. bezetting. Nu ben ik ook bij werkgever a ook gewoon ingeroosterd die dagen. Bij werkgever a heb ik een vast contract gekregen en bij werkgever b loopt mijn contract af in december. (Wordt niet verlengd door werkgever) Dus mijn prioriteit is werkgever a. Werkgever b geeft aan voor mij geen vervanging te kunnen regelen. Wat kan het gevolg ervan zijn als ik gewoon bij werkgever a ga werken deze dagen. Dan kan werkgever b mij ontslaan voor werkweigering. Maar wat is het gevolg hiervan dan? Kan ik hiervoor een boete krijgen? Bij werkgever b gaat het om een grote winkelketen dus lijkt me stug dat die met zoveel personeel geen vervanging kunnen regelen.

Aannemende dat uw keus is om bij werkgever a extra te werken, kunt u in extremis ontslagen worden voor werkweigering. Naar mijn mening zijn er andere methoden om het risico op ontslag te minimaliseren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben in gesprek geweest met de filiaalmanager van werkgever b om naar een oplossing te zoeken. Deze geeft echter niks mee. Ontslag zou ik niet het ergst vinden aangezien ik al vervangend werk heb gevonden en mijn contract bij werkgever b toch niet wordt verlengd. Ik ben voornamelijk bang dat de winkel in het ergste geval die dag niet open kan en ze mij dan aanklagen voor het bedrag dat ze die dag mislopen. De filiaalmanager daar doet ook totaal geen moeite om tot een oplossing te komen. Is het dan nog steeds mijn schuld? En zouden ze mij dan alsnog kunnen aanklagen?


U bent in het uiterste geval degene die aansprakelijk is. U kunt wel maatregelen treffen om de kans te verkleinen.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag