Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ik heb als eenmanszaak een overeenkomst gesloten met een bedrijf dat kilometerregistratiekastjes inbouwt in auto's. Zij zouden in mijn auto een kastje inbouwen, inclusief abonnement voor 60 maanden.
Na 2 niet nagekomen planningsafspraken en een inbouwafspraak waar de monteur niet op kwam dagen (vrij genomen zaterdag) wil ik onder het contract uit, ik heb namelijk totaal geen vertrouwen in een goede samenwerking de komende 60 maanden. Het bedrijf weigert echter het contract te ontbinden.
Ik heb al 2 weken geleden, en sinds toen meermaals, ook schriftelijk (per e-mail), aangegeven, dat ik geen verdere samenwerking wil.
Kan ik onder dit contract uit?

U kunt niet "zomaar" onder een contract uit, maar wel wanneer u dat doet vanwege het tekort schieten van de andere partij. Het niet nakomen van de afspraken zou voor u een reden kunnen zijn om de overeenkomst te ontbinden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst bedankt voor de reactie.
Maar wat te doen wanneer het bedrijf reageert door te stellen dat zij het contract niet kunnen ontbinden?
Kan ik hen bijvoorbeeld dwingen mij een bevestiging van contractontbinding te sturen?


Niet de leverancier, maar u gaat ontbinden. U kunt ze een aangetekende brief sturen waarin u uw bezwaren tegen gang van zaken kenbaar maakt en waarin u de overeenkomst ontbindt vanwege het telkens niet nakomen van de afspraken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag