Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn casus: Ik heb sinds maart 2013 een leaseauto. Deze is niet opgenomen in mijn AO maar als gebruiksovereenkomst. Voorwaarden dat ik 5000 zakelijke km per jaar rij.

Sinds dec 2014 heb ik een andere functie (binnendienst). Als salarisonderhandelingen heb ik mij leaseauto ingezet (voor de rest was er niets te onderhandelen ; ) Uitkomst dat ik nog een jaar mag rijden zonder opgave van km. Hierop volgend een bevestigingsbrief waarbij een peildatum is opgenomen om de situatie nogmaals te bekijken. Hier is geen enkel gevolg meer aangegeven. Ik rij nog steeds mijn auto!

Nu besluit werkgever alle lease OV te ontbinden. Op basis van behaalde km wordt nu besloten of je een vergoeding krijgt van 7500,-. Heb ook ik hier recht op? Alvast bedankt!!!!!!

Naar de letter van de hebt u blijkbaar geen recht op de vergoeding. Met in het achterhoofd de gang van zaken rondom uw lease auto lijkt het alleszins verdedigbaar dat u die vergoeding wel krijgt. Ik zou daar dan ook bij uw werkgever zeker aanspraak op maken. Desgewenst kan ik u daarbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste,
Allereerst bedankt voor uw reactie.
Wat mijn nog niet duidelijk is op welke grond ik bezwaar zou kunnen aantekenen?
Kunt u mij daar nadere info overgeven?
Daarnaast maak ik uw voorstel kenbaar aan onze groep en kom hier zeer zeker op terug!


Uw argumenten zouden bijvoorbeeld kunnen zijn dat uw auto moet worden gezien als een primaire arbeidsvoorwaarde, te weten een onderdeel van het salaris en dat u al geruime tijd niet meer op basis van uw gereden kilometers wordt beoordeeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag