Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Sinds augustus 2015 huur ik particulier een woning op basis van de leegstandswet. Sinds juni 2017 staat het huis te koop. Vorige week kwam ik, dankzij Gemeente Zwolle, er achter dat er geen vergunning is aangevraagd. Volgens het Juridisch Loket is mijn contract op basis van de leegstandswet daardoor niet rechtsgeldig en heb ik volledige huurbescherming, waardoor de verhuurder bij verkoop mijn contract niet kan beƫindigen.

Ik heb de verhuurder per e-mail hiervan op de hoogte gesteld. Direct kreeg ik een woedend telefoontje, de verhuurder neemt mij dit persoonlijk kwalijk helaas. Ik heb tevens de betreffende makelaar, die de verkoop onderhande heeft, een kopie van de e-mail gestuurd. Verhuurder en makelaar lijken zich niets van dit alles aan te trekken en eisen dat ik zsm verhuis.

Kunt u mij vertellen hoe te handelen en wat voor rechten ik heb?

U hebt recht op huurbescherming , een contract van onbepaalde tijd ( in beginsel) met aan uw zijde een opzegtermijn van een maand aan de zijde van verhuurder wettelijke opzegmogelijkheden met verzoek aan de rechter.
U hebt een sterker onderhandelingspositie als u toch wilde verhuizen om een afkoopsom te regelen; neemt u anders even contact op? Ik heb vaker met dit bijltje gehakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag