Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb een schuld bij duo ( informatie beheergroep) van een oude OV-jaarkaart die doorgegeven is aan de handhavings inspectie dienst. Nu willen ze dat ik een bedrag van 450 euro per maand ga betalen omdat ze kijken naar de hoogte van de inkomsten van mijn man en mij. Ik woon in Denemarken en de inkomens zijn daar hoger maar het levensonderhoud ook. Heb uitgelegd dat ik graag wil betalen maar niet zo veel kan betalen. Kunnen ze dat bedrag eisen en wat als ik dat niet betaal. Ze zeiden dat ze dan een advocaat inschakelen. Wat kan die doen? Heb het afgelopen jaar een tijdelijke regeling gehad van 100 euro per maand.

U kunt bewijzen het prijspeil van het Deense boodschappenmandje en de gemiddelde kosten van een gezin door bijvoorbeeld aan het NIBUD gelijksoortig Deens bureau schema, en berekeningen voor te leggen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb dat voorgesteld maar ze zegt dat ze daar helemaal geen rekening mee houden. Ze kijken naar een bruto salaris en op basis daarvan zijn ze gekomen tot dat bedrag.


Heeft u een beschikking gehad met het afbetalingsvoorstel, dan zou u kunnen overwegen bezwaar aan te tekenen en later beroep. Deze rechtsmiddelen schorsen echter niet de betalingsplicht, daarvoor dient een voorlopige voorziening.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag